Grčka, sa svojim kristalno čistim tirkiznim vodama i slikovitim obalama, raj je za ljubitelje plaža. Od skrivenih uvala do prostranih peščanih obala, ova mediteranska zemlja nudi mnoštvo prelepog plaža koje zadovoljavaju svaki ukus. Bez obzira da li tražite mirno utočište ili destinaciju punu avanture, Grčka ima sve to. U ovom članku predstavljamo vam top 9 plaža koje obavezno morate posetiti u Grčkoj, a koje će vas ostaviti bez daha svojom lepotom i šarmom.

29.05.2023.
Plaža Navagio (plaža olupine broda), Zakintos:
Plaža Navagio, smeštena na ostrvu Zakintos, nesumnjivo je jedna od najprepoznatljivijih plaža Grčke. Okružena visokim liticama od krečnjaka, ova skrivena uvala se ponosi tirkiznim vodama i olupinom broda koja dramatično počiva na njenom peskovitom obalu. Dostupna samo brodom, plaža Navagio pruža nestvarno iskustvo koje će vas ostaviti bez daha.

Plaža Elafonisi, Krit:
Nalazi se na jugozapadnoj obali Krita, plaža Elafonisi očarava posetioce svojim ružičastim peskom i kristalno čistim vodama. Ovo područje zaštićeno u okviru Natura 2000 je raj za ljubitelje prirode, nudeći mogućnosti za ronjenje s maskom, šetanje po plaži i istraživanje obližnjih dine i močvara.

Plaža Balos i laguna, Krit:
Plaža Balos i laguna, takođe smeštene na Kritu, su raj belog peska i očaravajućih tirkiznih voda. Dostupna brodom ili prelepom planinskom stazom, ovo prirodno čudo je destinacija iz snova. Ne propustite priliku da uživate u zadivljujućem panoramskom pogledu sa vidikovca Balos.

Plaža Mirtos, Kefalonija:
Smestila se na jonskom ostrvu Kefalonija, plaža Mirtos se ponosi dramatičnim pejzažem sa strmim liticama koje se spuštaju u azurno more. Njegova jedinstvena kombinacija tirkiznih i dubokoplavih nijansi, zajedno sa besprekorno belim kamenčićima, stvara očaravajući prizor. Okupajte se u osvežavajućim vodama i uživajte u prelepom okruženju.

Porto Katsiki, Lefkada:
Poznata kao jedna od najlepših plaža Grčke, Porto Katsiki na ostrvu Lefkada je pravo blago. Okružena visokim liticama i pristupačna putem strmog stepeništa, ova plaža nudi spektakularni pejzaž i kristalno čiste vode idealne za kupanje i sunčanje.

Plaža Sarakiniko, Milos:
Plaža Sarakiniko, smeštena na vulkanskom ostrvu Milos, pravi je geološki dragulj. Njena površina nalik na površinu Meseca, koju karakterišu glatke bele stene oblikovane morem i vetrom, stvara nadrealnu i očaravajuću atmosferu. Uživajte u plivanju u azurnim vodama okruženim ovim jedinstvenim pejzažom.

Plaža Voidokilia, Mesenija:
Smeštena u regiji Peloponez, plaža Voidokilia je skriveni raj poznat po svom obliku sličnom slovu "omega". Ova besprekorna plaža u obliku polumeseca, okružena peščanim dinama i bujnom zelenilom, nudi mirno utočište. Idealno mesto za ljubitelje prirode i posmatrače ptica.

Plaža Super Paradise, Mikonos:
Mikonos, poznat po živahnom noćnom životu, takođe je dom plaže Super Paradise. Ova poznata destinacija za zabavu nudi zlatne peščane obale, kristalno čiste vode i živahnu atmosferu. Plešite uz ritam vrhunskih DJ-eva, ispijajte koktele i uživajte u živahnoj sceni na plaži.

Crvena plaža, Santorini:
Crvena plaža na Santoriniju je očaravajući prizor koji očarava maštu. Crvene vulkanske litice u kontrastu sa dubokoplavim morem stvaraju izuzetan kontrast. Iako je plivanje dozvoljeno, posetioci trebaju biti oprezni zbog mogućih odrona stena. Divite se jedinstvenoj lepoti