Septembar je odličan mesec za letovanje, jer je vreme još uvek toplo i lepo, ali ima manje gužve nego tokom jula i avgusta. Evo nekih od najboljih destinacija za odmor u septembru

03.09.2023.
  • Mediteran: Grčka, Turska, Italija, Španija, Portugal, Francuska, Hrvatska, Crna Gora, Tunis, Maroko
  • Sredozemlje: Egipat, Izrael, Jordan, Kipar, Malta
  • Azijski tropi: Indonezija, Tajland, Bali, Filipini, Malezija, Singapur
  • Američki tropi: Karibi, Meksiko, Kuba, Dominikanska Republika, Jamajka
  • Australija i Okeanija: Australija, Novi Zeland, Fidži, Bali, Havaji
Prilikom izbora destinacije za septembarsko letovanje, treba uzeti u obzir sledeće faktore:

Klima: U septembru je vreme u većini krajeva sveta još uvek toplo i lepo, ali može biti i kišovito u nekim oblastima.
Cene: Cene letovanja u septembru su obično niže nego u julu i avgustu.
Gužve: U septembru ima manje gužve na popularnim turističkim destinacijama.
Aktivnosti: Septembar je odličan mesec za aktivnosti na otvorenom, kao što su kupanje, sunčanje, plivanje, ronjenje, surfovanje, planinarenje, itd.

Evo nekoliko predloga za specifične destinacije za septembarsko letovanje:

  • Grčka: Grčka je popularna destinacija za letovanje tokom cele godine. U septembru su temperature vazduha i vode u Grčkoj još uvek visoke, a ima manje gužve nego u julu i avgustu. Neke od najpopularnijih destinacija za letovanje u Grčkoj u septembru su Krit, Rodos, Santorini, Zakintos, Kefalonija, Mikonos, itd.
  • Turska: Turska je još jedna popularna destinacija za letovanje tokom cele godine. U septembru su temperature vazduha i vode u Turskoj još uvek visoke, a ima manje gužve nego u julu i avgustu. Neke od najpopularnijih destinacija za letovanje u Turskoj u septembru su Alanja, Kemer, Belek, Side, Antalya, itd.
  • Italija: Italija je poznata po svojim prelepim plažama, bogatoj istoriji i kulturi. U septembru su temperature vazduha i vode u Italiji još uvek visoke, a ima manje gužve nego u julu i avgustu. Neke od najpopularnijih destinacija za letovanje u Italiji u septembru su Sicilija, Sardinija, Amalfijska obala, Toskana, Venecija, Rim, itd.
  • Španija: Španija je poznata po svojim živopisnim gradovima, odličnoj hrani i zabavi. U septembru su temperature vazduha i vode u Španiji još uvek visoke, a ima manje gužve nego u julu i avgustu. Neke od najpopularnijih destinacija za letovanje u Španiji u septembru su Majorka, Ibiza, Kanarski otoci, Barselona, Madrid, itd.
  • Portugal: Portugal je poznat po svojim prelepim plažama, bogatoj istoriji i kulturi. U septembru su temperature vazduha i vode u Portugalu još uvek visoke, a ima manje gužve nego u julu i avgustu. Neke od najpopularnijih destinacija za letovanje u Portugalu u septembru su Algarve, Madeira, Lisabon, Porto, itd.
Nadam se da će vam ovi predlozi pomoći da pronađete savršenu destinaciju za septembarsko letovanje.