Pridruži se!
Pretraga destinacija
$('#selCountry').change(function(){ if($(this).val()) lx('/'+INCDIR+'/x.php?type=idea&selCountry='+$(this).val(), '#selCity'); else $('#selCity').html('').prop('disabled', true); }).val(24).change(); $('#selCity').change( function(){ if($(this).val()) document.location=$(this).val(); } );

Ponude agencija

Prag
Prag, Češka

Prag (Češka: Prag) je glavni grad i najveći grad Češke Republike. To je jedan od najvećih gradova centralne Evrope i služio je kao glavni grad istorijske regije Češke vekovima. Ovaj magični grad mostova, katedrala, tornjeva zlatnih vrhova i crkvenih kupola, ogleda se u površini i svakako rekom Vltavom na kojoj leći više od deset vekova.

U proleće - je možda jedan od najboljeg perioda da dođete u posetu, posebno u mesecu maju. Sva priroda se budi posle meseci hibernacije. Cherish atmosfera je kada se sve vrati u život. Letnji meseci - su veoma popularni kao period turističke sezone i nije ni čudo zašto. Vreme je toplo i sunčano, ali ponekad su toplotni talasi ogromni pa ljudi sa respiratornim problemima mogu imati nekih problema. Pljuskovi mogu biti češći nego bilo koja druga vremenska prilika.
Sve je šareno i čili - ove dve karakteristike definišu jesen. Toplije oblačenje je “pod obavezno”, jer vetar i tmurno nebo mogu doneti nevreme na svoj način. Ipak postoje i prelepi sunčani dani koji vas bukvalno pozivaju u šetnju.
Zimi Prag ima definitivno svoju magiju - ali tada može biti veoma hladno!

Šta videti u Pragu

 • Praški zamak. Ovo je najveći drevni dvorac na svetu, prema Ginisovoj knjizi rekorda, a raste kao san iznad grada nudi predivan pogled na oblastima ispod njega. Takođe, na sajtu je Vidovdan Katedrala sa Lookout Tover, Palata Galerija nekoliko palata i muzeja i lepa Kraljevski vrt, između ostalih. Takođe možete gledati predsedničke garde, a i zamenu  stražara koji se smenjuju na dužnosti na svaki sat. Ulaz u praški dvorac je 350 CZK i audio-vodič koji košta 350 CZK.
 • Karlov most povezuje Stari grad sa Lesser Tovn. Njegova izgradnja je počela u 14. veku, a to je jedan od najlepših objekata Praga. Tokom dana, ona je mesto trgovine i zabave, kao i muzičara Busk  a i tu umetnici prodaju svoje slike i nakit.
 • Stari Grad (Stare Mesto); Istorijski centar Praga uključuje brojne istorijske zgrade i spomenike, pre svega čuveni Astronomski sat (Orloj), čisto GothicTыn crkva, mural-pokrivena Storch zgrada, i Jan Hus spomenik. U blizini, Karavan Pozorište je neoklasično pozorište gde je prvi put izvedena Mocartova opera Don Đovani. Stari grad poseduje mnoge istorijske crkve (Church St James, Gospa pre Tыn između ostalih) i neke druge zanimljive istorijske građevine poput Stare Gradske kuće.
 • Josefov; ovaj istorijski jevrejski geto je interesantan po svojim dobro očuvane sinagoge. Stara sinagoga (Češka: Staronova sinagoga) je najstarija evropska aktivna sinagoga i pričalo se da ćr buti zatvorena  na čuvenom Praškom Golem. Još jedan zanimljiva sinagoga je španska Sinagoga, visoka ukrašena zgrada u mavarskom stilu. Druge atrakcije uključuju staro jevrejsko groblje, koje je najstarije u Evropi, i Kafkina kuću.
 • Novi Grad (Novij Gorod); Novi Grad je osnovan kao produžetak Starog grada u 14. veku, iako je veliki deo prostora sada obnovljen. Glavna atrakcija ovde je Vaclavski trg, pravougaoni komercijalni trg sa mnogo tezgi, prodavnica i restorana. Na vrhu trga je Narodni muzej koji je dobro vredi pogledati. Midvej nalazimo u donjem delu ovog istorijskog bulevara, u ambijentu među trend diskoteke i secesivnog hotela, kao i čudne parkove i igrališta, dok neki, koji to žele, mogu dobiti divni panoramski pogled (Henri Tover), romantične restorane i blistavw, Dizni boje na Jubileju Sinagoga .
 • Lesser Tovn (Mala Strana); Preko reke Vltave od centra grada i vodi do dvorca, ovaj kvartal takođe nudi lepe ulice i crkve (od kojih Crkva Svetog Nikole je najpoznatiji). Lenon zid, koji je nekada bio izvor iritacije za komunističkog režima, se takođe nalazi ovde, u blizini venecijanskog kanala nalik na vodeni točak i blizu Karlovog mosta.
 • Dete od Praga (Jezulatko). Ova čuvena statua Hrista, poznatog i kao Sveti odojčadi Praga, je među najrasprostranjenijim verskim slikama na svetu. Originalna statua se može videti u crkvi Gospe pobednik u Lesser Tovn.
 • Loreta. Lepa barokne manastir u Lesser Tovn.
 • Manastir Strahov. Manastir na planini. Vredi posetiti i za njegovu galeriju slika i njenu biblioteku sa primetnom renesansom.
 • Prag Dancing House (Fred i Džindžer građevina); jedan od najfascinantnijih arhitektonskih izraza Praga koji su dizajnirali Vlado Milunic i Frenk Geri. Dostupna od Karlovog mosta sa metro stanice.
 • Prague Zoo. Do tamo uzeti Metro C do Nadrazi Holesovice, zatim autobus 112 koji završava vožnju do zoološkog vrtu. U blizini je Troja Šato (Trojskы Castle) sa velikom baštom koja prikazuje različite skulpture i Botanička bašta (Botanicka zahrada Troja) sa tropskim staklenikom.
 • Češka Nacionalna galerija (Nacionalni Galerie). Njegove najznačajnije zbirke su u Palati Sternberg (do do baroka), St George konventa (Češka baroknom i manirizma) i Veletrzni palate (19. vek i moderna umetnost). Prva dva se nalaze u blizini i u dvorcu respektivno.
 • Češki Nacionalni muzej (Nacionalni muzej). Udruženje raznih muzeja. Glavna zgrada je na Vaclavskom trgu i posvećena je prirodnjačkoj istoriji (ova grana će biti zatvorena do 2017). Ostale grane obuhvataju muzeje Češke kompozitora Dvoržaka i Smetane, češki muzej Muzike, Istorijski muzej Apoteka, kneza Lobkovicz 'kolekcija na Praškog zamka, češki Etnografski muzej i Naprstek Antropologia.
 • Gradska galerija. Muzej češke savremene umetnosti podeljen je između nekoliko lokacija od kojih je većina u starom gradu. Njegova glavna zgrada je dom Zlatnog prstena na Starom gradskom trgu iz  20. veka. Češka umetnost je u prelepom srednjovekovnom zdanju. Češka umetnost 19. veka je izloćena na Troja zamku.

Šta možete uraditi dok ste u Pragu

 • Trčanje Tur Prag, 24/7. Aktivnost za one u pogonu koji žele da istražuju grad i ostanu u dobroj formi. Kao koncept postaje uobičajeno u Evropi / Americi, postoji nekoliko operatera u Pragu, koji važe za dobre. On kombinuje fitnes, kulturu, avanturu, razonodu i zabavu. Sightrunning vam omogućava da vidite veći deo praške i obavezujući je na 90 minuta. Vodiči su meštani sa savršenim engleskim i sa dobrim humorom, insajdera kako u smislu trčanja tako i razgledanja grada.
 • Ako želite da otkrijete Prag na svoj način, moćete iznajmiti i bicikl. Međutim, ako želite da istražite grad i učite o kulturi i istoriji tada je preporučljivo da budete vođeni Bike Tour-om. Dve Bike Tour su kompanije koje daju bicikl ture. One nude mogućnost iznajmljivanja bicikla su Baja Bicikli i Biko avanture. Sa Bike Tour-om ćete se upoznati sa detaljima grada i njegovoj istoriji u nekoliko sati.
 • Za putnike koji žele da osete pravi Prag, možete im pridružiti domaće ljude, meštane, koji će vam pokazati svoj grad okolo. Svakodnevno oni  sa malim grupama dele svoju strast ovog magičnog grada tokom 90 minuta pešaćke ture. Ova usluga je besplatna, gosti biraju svoje napojnice. Saznajte više o glavnim znamenitostima, ali i svakodnevnom životu, najbolje mestima za videti, od mladih, energičnih, zabavnih i obrazovanih vodiča.

Šta jesti u Pragu

Ručak je tradicionalno glavni obrok u Pragu. Češka kuhinja se tipično zasniva oko svinjetine ili piletine sa skrobom i prilozima kao što su knedle, krompir ili pomfrit. Riba i govedina nisu toliko popularne, mada ovih dana su široko dostupne. Popularne češke poslastice uključuju voćne knedle (ovocne knedliki), Crepes ili sladoled. Većina restorana su postali vrlo prometni tokom ručka i večere, pa razmislite oko pravljenja rezervacije ili jedite ranije nego lokalno stanovništvo.

Ako se pazite brze hrane, nećete biti u mogućnosti da se kreććete bez saplitanja o ulične prodavce koji služe Češke stil hot dogove i kuvano vino nagradskom trgu u Starom i Vaclavskom trgu u Novom gradu. Ako ste bliži zapadnom stilu brze hrane, glavni lanci takođe imaju veliko prisustvo na Vaclavskom trgu i području oko njega odmah. Većina hale piva takođe služe legkie zakuski i druge obroke. Definitivno probajte viršle (parek protiv rohliku) - one su daleko superiornije u odnosu na masnu, neurednu verziju koji dobijate na Zapadu. Mali, šuplje Češke rolne koriste se za hleb, ispunjen sa senfom i kečapom, a onda se posle toga Frankfurter umetne. Ovo se pretvara u hleb u pogodnom obliku, što znači da se ne prepuštate slučaju da razmažete kečap svuda vašim rukama. Proverite da li ste dobili senf, čak i ako nenormalno volite - nažalost viršle su nešto bezukusno i treba im malo ekstra ukusa.

Čuvajte se hrane stajaćih uličnih prodavaca u Vencelas trgu. Neki od njih će ciljati turiste pružajući im se sa pomoćnim proizvodima nisu tražili i nevrlo su naprasni. Ove tezge su takođe daleko najčešće mesto gde turisti mogu dobiti trovanje hranom u Pragu.

Šoping u Pragu

Ulice oko Starog grada su pune “poklon prodavnica” koje usmerene ka turistima, prodaju Bohemian kristal, fudbal majice i druge masovne produkcije suvenira. Autocesta između Karlovog mosta i Old Tovn Skuare je naročito loša, isključivanjem u jednu od lanevais možete naći istu robu za upola cene. Ako ste u potrazi za nekim pristojnim suvenirima, pokušajte da pređete malo put. Ulični prodavci mogu imati neka neočekivane blaga i ima ih dosta u oblasti Karlovog mosta. Otisci umetničkih slika i kvalitetne fotografije su veoma popularne, i zaista su dobar način da se setite Praga. Ne trudite se da kupujete preskupe krznene kape i babuška lutke, jer one nemaju nikakve veze sa Pragom - oni su ruskog porekla, a njihovi prodavci samo pokušavaju da iskoriste neznanje turista.

U decembru, na trgovima domaćin božićng Tržišta prodaje mešavinu umetnosti, zanata, hrane, pića i suvenira Praga. Tržišta su atrakcija kao pravo i odlično mesto da se kupi još jedinstvenih uspomena iz grada.

Postoji nekoliko velikih tržnih centara u Pragu, da bi trebalo da "Na Prikope" ulice - 18. najskuplju ulicu u svetu (mereno po ceni od imovine), sa poznatim tržnim arkadama "Cerna ruze" (Crna ruža) i "Palac Mislbek "i mnoge prodavnice. Ako ste u potrazi za prodavnicama suvenira, naći ćete ih u istorijskom centru grada - uglavnom oko Starog gradskog trga, Vaclavskom trgu i Praškom zamku. Postoje mnoge druge prodavnice koje nude Bohemian kristal - naročito u centru u blizini donjeg kraja Vaclavskog trga. Druga tipična Češka roba je granit nakit - tipični Češko garnet kamenje (sakupljeni u blizini grada Turnov) koji su tamno crvene i danas se proizvode od strane jedne kompanije - Granat Turnov - a ako kupite originalni tradicionalni češki granat , trebalo bi da dobije sertifikat o autentičnosti. "Parižska" ulica ide od Old Tovn Skuare ka reci - i obuhvata neke od najluksuznijih (i najskupljih) butika u Pragu.

Noćni život u Pragu

Prag ima bogat i raznovrstan noćni život koji može da ponudi pravu vrstu zabave skoro svakome. Dok pabovi i restorani su obično zatvoreni do ponoći, mnogi barovi i klubovi ostaju otvoreni i skakanja do ranih jutarnjih časova. Možete plesati celu noć u jednoj od  Praških mnogobrojnih diskoteka i klubova muzike. Pijte koktel ili pivo u baru, i uživajte živu muziku svih vrsta.

Svi barovi, diskoteke i klubove, muzika i džez klubovi su toliko različiti i ima veliki izbor za sve u Pragu. Svi oni služe pivo. Češka piva su među najboljim i najjeftinijim na svetu. Brendovi na koje treba da obratite pažnju uključuju Pilsner Urkuell, Gambrinus, Staropramen i Budveiser Budvar.

Tagovi: Prag, Češka iskustva putnika, opis mesta, novosti, karta i mapa Praga, sobe, Prag smeštaj cene, apartmani u Pragu, hoteli Prag, turistički vodič Prag servisne informacije, vremenska prognoza, kafići i restorani, 269

Preporučite ovo mesto prijateljima:


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Utisci i komentari putnika | Prenesite svoja iskustva


Budite prvi koji će ostaviti komentar

Podeli? facebook   Oceni:


Mapa Praga »

var MapID=269; var Type="city"; var Coo="50.075548,14.4378"; var MapCat=0; Bounds = "50.069481,14.389938,50.116413,14.466676"; PanoTag=false; InitMap(); initUseAbuse(); InitRateIt(); initKomForm(); InitScroller(); InitPostToFB(); toolTip(); skrati();

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Popularna mesta u Pragu

Katedrala sv. Vida Prag Katedrala sv. Vida

Katedrala sv. Vida u Pragu jedna je od najmonumentalnijih katedrala srednje Evrope. Iako primarno građena u gotičkom stilu, na njoj je vidljiv spoj st...
Praški Grad Prag Praški Grad

Praški Grad (Pražský Hrad) – Hradčany, je kraljevski dvorac koji se nalazi kilometar iznad Karlovg mosta, na levoj strani reke Vltave, na malom brežul...
Jevrejski grad Prag Jevrejski grad

Jevrejski grad - Židovské město - praška četvrt koja se nalazi nešto ispod Starogradskog trga. Jevreji su se u Prag doselili u 10.veku kao trgovci i b...
Aktuelno na destinaciji
Predrag Markovic
Predrag preporučuje - Iz šetnje gradom
Prag
Boemski deo Praga 1
Boemski deo Praga 1
Kada se spuštate sa parlamenta ka centru Praga, proćićete kroz veoma interesantan boemski kvart
Verski objekti
Prag
Hram Device Marije Tinske
Hram Device Marije Tinske
Hram Device Marije Tinske - gotička crkva (Kostel Matky Boží před Týnem) može se pohvaliti spektakularnim 80 m visokim tornjevima blizancima i može se videti sa velike udaljenosti, zajedno s tornjem Gradske većnice koji se nalazi nasuprot g...
Verski objekti
Prag
Bazilika Sv.Jurja
Bazilika Sv.Jurja
Bazilika Sv.Jurja - osnovana 920 godine od strane princa Boleslava i njegove sestre Mlade kao manastir Benediktinaca. Srušen je 1782. a potom rekonstruisan 1976. kao deo Nacionalne galerije i danas sadrži razne kolekcije Češke umetnosti.
Muzeji
Prag
Muzej Lapidarium
Muzej Lapidarium
Ovaj muzej u svojim prostorijama skriva češke kamene sklupture koje datiraju iz perioda od 11.tog do 19.tog veka. Neprocenjive, originalne figure su sakupljane sa mnogih lokacija širom Praga, uključujući i originalne statue sa Karlovog most...
Istorijska nasleđa
Prag
Nadbiskupska palata
Nadbiskupska palata
Nadbiskupska palata - Velelepna Barokna palata iz 16 veka, smeštena u blizini glavne kapije Praškog zamka. U palati se nalazi sedište praške nadbiskupije.
$(".oglasnaTablaTxt").click(function(){document.location.href=$($(this).find("div a")[0]).css("cursor", "pointer").attr("href");});
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  >  >>
Novosti
Kako obići Prag peške – I deo

Kako obići Prag peške – I deo

Prag je prelep grad, a posebno za šetnju. Na svakom uglu se mogu videti razne arhitektonske znamenitosti koje će oduševiti. Iako ne može da se zaluta,...
Plešuća kuća u Pragu, Češka

Plešuća kuća u Pragu, Češka

Kada neka kuća želi početi da igra nastaje Dancing House - Plešuća kuća.  Ova kontraverzna zgrada je projektovana 1992. god, a završena 1996. god....
Šta videti u Pragu?

Šta videti u Pragu?

Praška filmska akademija, Karlov univerzitet, Kafka, Mocart, Jan Hus, Golem, Dvoržak, Vaclav Havel, Jevrejsko groblje, pivo, kristal, apsint – sve su ...


Daljinomer

Pridruzi se

© 2016. Moja Avantura
društvena mreža za putovanja i zabavu - Pokreće izrada web sajtova beograd
Nudmo Vam izbor ideja za odmor i putovanje, kao i povoljne cene smeštaja u dogovoru sa vlasnicima smestaja. Mi ne možemo biti odgovorni za ispravnost cena i usluga koje su prikazane, pa Vas molimo da kontaktirate direktno sa oglašavačima. Letovanje 2016 Grčka, Turska, Crna Gora aranžmani za putovanja avionom i autobusom. Bikinis

Top