Pridruži se!
Blog
Članci o destinaciji
$('#selCountryNews').change(function(){ if($(this).val()) lx('/'+INCDIR+'/x.php?selCountryNews='+$(this).val(), '#selCityNews'); else $('#selCityNews').html('').prop('disabled', true); }); $('#selCityNews').change(function(){ if($(this).val()) document.location=$(this).val(); });

Pridružite nam se

eTurizam konferencija

eTurizam konferencija

Današnje turističko poslovanje nemoguće je zamisliti bez savremenih informaciono-komunikacionih tehnologija, zato smo rešili da sa agencijom TMC organizujemo konferenciju upravo vezanu za ovu tematiku - eTurizam 2014. Konfrencija je održana u Privrednoj komori Sribije, 10. maja 2014. godine i već ove prve godine privukla je pažnju kako privrednika tako i mladih koji se obrazuju u sferi turizma i srodnim granama.Cilj konferencije je da afirmiše i približi savremene informaciono-komunikacione tehnologije (IKT) turističkom sektoru. Veliki turistički potencijal Srbije, nažalost, nije dovoljno iskorišćen, a imajući u vidu da su u svetu najuspešnije turističke destinacije upravo one koje su postale lideri u primeni infomaciono-komunikacionih tehnologija, konferencija teži da dobre prakse prenese i proširi na domaći teren. Posmatrajući praksu lako se dolazi do zaključka da domaći turistički kadrovi gube trku sa sa vremenim dostignućima i da nisu dovoljno upoznati sa prednostima i mogućnostima primene IKT u turizmu. Zato je cilj konferencije je da ona postane zamajac u novom talasu razmišljanja gde će se akcenat znatno više stavljati na primeni IKT u turističkom poslovanju, te da konferencija ubuduće postane oslonac razmene vodećih i savremenih znanja iz ove oblasti.

Prvu eTurizam konferenciju otvorili su gospodin Žarko Malinović ispred Privredne komore Srbije,Petar Slavković ispred udruženja Srbija za mlade i Milan Stojković u ime agencije TMC, a učesnicima se obratio i gospodin Miodrag Popović, v.d. direktor Turističke organizacije Beograda. Sama konferencija sastojala se od blokova predavanja i panel diskusija.

Prvi blok je bio rezervisan za hotelijere, a prvi predavač bila je gospođa Branka Petronijević, marketing menadžer novootvorenog hotela Crowne Plaza Belgrade, jednog od brendova InterContinental Hotels Group, koje je predstavila prednosti online komuniciranja hotela kada se angažuje specijalizovana online agencija za taj posao, što je bilo opredeljenje ove kompanije.

Usledilo je drugo predavanje od strane još jedne dame, gospođice Jelene Đaković, menadžera marketinga u hotelu Squere Nine. Jelena je izložila nešto drugačiji pristup, inhouse online marketing, kao i prednosti internet marketinga koji sprovode sopstvenim kapacitetima u ovom hotelu.

Poslednji predavanje u ovom bloku, ali ne najmanje bitno, ticalo se online nastupa i njegovog možda presuđujućeg uticaja na uspešnost hotela Mona. Gospodin Petar Platiša, direktor marketinga,  održao je veoma kvalitetno predavanje o načinima online komuniciranja hotela Mona.

Usledila je veoma "živa" panel diskusija, najviše fokusirana na različite stavove o angažovanjuspecijalizovanih agencija ili in-house vođenja online marketinga. Iako se moglo zaključiti da je idealna situacija njihova kombinacija, u krajnjoj liniji zaključak je da nema univerzalnog rešenja i da se mora krenuti od konkretnih kompanija i njihovih online strategija.

Nakon kafe pauze, usledio je blok predavanja o primeni aplikacija u turizmu koji je otvorio Dragomir Ćoso, predsednik Puzzle Group predstavljajući sve vrste aplikacija koje koriste u poslovanju svoje agencije i zašto im je današnje poslovanje nezamislivo bez njih.

Šef kancelarije kompanije Degordian u Srbiji, Igor Grmuša, predstavio aplikacije koje se razvijaju u ovoj uspešnoj, relativno mladoj marketinškoj softverskoj kompaniji.

O upotrebi Google mapa i inovacijama u ovom servisu pričao je jedan od Google ambasadora u Srbiji,Jovica Kričković. Odlično odrađena prezentacija o sve većim mogućnostima Google Maps servisa.

Usledila pauza za ručak na kojoj su se učesnici okrepili i iskoristili pauzu za networking.

Posle malo duže pauze i punih stomaka trebalo je nekako razmrdati učesnike. To je potpuno pošlo za rukom mladom preduzetniku Milošu Petroviću. On je na veoma harizmatičan način predstavio studije slučaja sajtova wellness-spa.rs i spahoteli.rs i govorio o tehnikama koje treba koristiti u internet marketingu. Ovo predavanje bilo je pravi Call2Action za sve koje zanima e-turizam.

Nenad Pantelić iz web marketing agencije SentinelActive u svom predavanju izneo je dosta primera kako sa malim ulaganjima na pravi način mogu da se ostvare značajni rezultati u E-marketingu. Po mišljenjima mnogih učesnika, možda i najkorisnije predavanje na konferenciji.

Jedan od najuspešnijih start up-ova u Srbiji fishingbooker.com predstavljen je kroz prezentaciju "Kako testirati startap ideju za 100$ i nedelju dana" od strane Milana Stojkovića, jednog od organizatora konferencije usled sprečenosti Vukana Simića (pokretača ove startap ideje) da prisustvuje na konferenciji.

U panel diskusiji koja je usledila, govornici iz poslednjeg bloka dotakli su se raznih korisnih tema vezanih za E-marketing. Nakon veoma inspirativnog bloka usledila je poslednja kafe pauza i mali predah od predavaja.

Posle pauze usledilo je predavanje “Digitalni turizam”  od strane Vladimira Đumića, pokretača više online projekata u turizmu, poput “Just go” i “Camping in Serbia”. U Svom predavanju dotakao se novih trendova koje se mogu upotrebiti i u promociji turističkih sadržaja.

Čast da svojim predavanjem završi prvu eTurizam konferenciju imao je Zoran Milojević. Naziv poslednje teme bio je “Online usavršavanjem do kreativnijeg posla u turizmu”, upoznao nas je sa aktivnošću njegovog Obrazovno kreativnog centra (OKC), koji organizuje online kurseve za Internet u službi turizma i ugostiteljstva, na kojima se sve gore pomenuto može naučiti. 

Nakon predavanja, usledila je završna reč organizatora u kojoj su se zahvalili svim predavačima i učesnicama pred još uvek punom salom, poslednja prilika za networking i dodela sertifikata.

Opšti je utisak da je prva eTurizam konferencija u Srbiji ispunila očekivanja a kako su učesnici ocenili pojedine segmente konferencije možete pogledati ovde.  


eturizam konferencija 2015
eturizam konferencija 2015
eturizam konferencija 2015
eturizam konferencija 2015
eturizam konferencija 2015
eturizam konferencija 2015
eturizam konferencija 2015
eturizam konferencija 2015
eturizam konferencija 2015
eturizam konferencija 2015
eturizam konferencija 2015
eturizam konferencija 2015
eTurizam konferencija
eturizam konferencija 2015
eTurizam konferencija
eturizam konferencija 2015
eturizam konferencija 2015
eturizam konferencija 2015
eturizam konferencija 2015
eturizam konferencija 2015
eTurizam konferencija
eturizam konferencija 2015 eturizam konferencija 2015 eturizam konferencija 2015 eturizam konferencija 2015 eturizam konferencija 2015 eturizam konferencija 2015 eturizam konferencija 2015 eturizam konferencija 2015 eturizam konferencija 2015 eturizam konferencija 2015 eturizam konferencija 2015 eturizam konferencija 2015 eTurizam konferencija eturizam konferencija 2015 eTurizam konferencija eturizam konferencija 2015 eturizam konferencija 2015 eturizam konferencija 2015 eturizam konferencija 2015 eturizam konferencija 2015 eTurizam konferencija
miniGalerija();

Podelite članak sa prijateljima

Tagovi: eTurizam konferencija, Projekti, 2211

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Podelite svoje utiske i komentare


Budite prvi koji će ostaviti komentar


Podeli? facebook   Oceni:Slični članci
Humanitarna akcija → Doprinos opstanku Srba u Goraždevcu → Postavljanje video nadzora u selo

Humanitarna akcija → Doprinos opstanku Srba u Goraždevcu → Postavljanje video nadzora u selo

Srbija za mlade  vas poziva da svojim prilozima pomognete zajednički projekat koji su pokrenuli monasi  manastira Visoki Dečani  i koji je veoma v...
Mladi, Tesla i EKOlogija - prijavi se na radionicu!

Mladi, Tesla i EKOlogija - prijavi se na radionicu!

„Mladi, Tesla i EKOlogija“ je projekat kojim nastavljamo da energiju TESLA EKO FORUM-a pretačemo u nova dela. Projektom ćemo govoriti o Tesli, osv...
Tesla Eko Forum 2017

Tesla Eko Forum 2017

vi Tesla eko forum održan je vikenda (9. i 10. septembra) na Goču, u hotelu Šumarskog fakulteta u organizaciji Unesko kluba Univerziteta Sorbona u...
initUseAbuse(); InitRateIt(); initKomForm(); InitScroller(); FBoxInit();
toolTip();

Daljinomer

Izdvajamo
Obilazak Valjeva i manastira Jovanja i Pustinja

Obilazak Valjeva i manastira Jovanja i Pustinja

Provedite 5 ipo sati u Valjevu obilazeći najlepše delove grada i najpoznatije manastire u okolini - Manastir Jovanja i Manastir Pustinja!
Misterije istočne Srbije - deo 1 - Smederevska tvrđava

Misterije istočne Srbije - deo 1 - Smederevska tvrđava

Put ka istočnoj Srbiji započeli smo rano ujutro ~ 7h, plan za taj dan je bio da obiđemo Smederevsku tvrđavu, Viminacijum, Donji Milanovac, Manastir Vr...
Grčko-Srpski rečnik – pojmovi koji će Vam sigurno zatrebati u Grkoj

Grčko-Srpski rečnik – pojmovi koji će Vam sigurno zatrebati u Grkoj

Najčešće korišćene reči Potreban mi je prevodilac - Hrizomai derminea Zdravo - Yasu Dobro jutro - Kalimera Dobro veče - Kalispera Do viđenja -...


Najaktivniji članovi
Marija J. Nikola Lopatic Stefan Vasiljevic Turisticka Organizacija Valjevo Predrag Markovic Pavle  Bobić Zoran B. Petar Slavkovic

Najposećenije
Kratak turistički vodič kroz Atinu

Kratak turistički vodič kroz Atinu

Atina je najeveći grad u Grčkoj. To je kosmopolitski i turistički centar republike. Mnogi turisti iz celog sveta dolaze da vide čudo Atinu i čuda koja...
Parga - moja iskustva kao putnika

Parga - moja iskustva kao putnika

Ispričaću Vam ukratko svoja iskustva iz Parge, s obzirom da sam i sam pre polaska dosta tražio po interenetu slične stvari ali nigde nisam naišao na k...
Šta videti u Pargi

Šta videti u Pargi

Odlazak u Pargu je nešto što bih obeležio kao OBAVEZNO. Pokušaću da navedem par najinteresantnijih stvari koje bih predložio da vidite u Pargi kako bi...
Pridruzi se

© 2016. Moja Avantura
društvena mreža za putovanja i zabavu - Pokreće izrada web sajtova beograd
Nudmo Vam izbor ideja za odmor i putovanje, kao i povoljne cene smeštaja u dogovoru sa vlasnicima smestaja. Mi ne možemo biti odgovorni za ispravnost cena i usluga koje su prikazane, pa Vas molimo da kontaktirate direktno sa oglašavačima. Letovanje 2016 Grčka, Turska, Crna Gora aranžmani za putovanja avionom i autobusom. Bikinis

Top