Pridruži se!
Pretraga destinacija
$('#selCountry').change(function(){ if($(this).val()) lx('/'+INCDIR+'/x.php?type=idea&selCountry='+$(this).val(), '#selCity'); else $('#selCity').html('').prop('disabled', true); }).val(26).change(); $('#selCity').change( function(){ if($(this).val()) document.location=$(this).val(); } );

Smeštaj Segedin

Pridružite nam se

Ponude agencija

Segedin
Segedin, Mađarska

Segedin je regionalni centar jugoistočnog dela Mađarske, glavni grad pokrajine Čongrad i leži na ušću reke Mureš u Tisu. Pod tim imenom poznat je nama u Srbiji, Nemci ga zovu Zegedin, Mađari Szeged, stari latinski naziv je Patriscum. Prevod  imena znači ugao ili ostrvo.

Segedin je četvrti po veličini grad u Mađarskoj, ne tako gusto naseljen I ne tako dalek od granice sa Srbijom.
Njegov položaj vrlo je povoljan jer se nalazi na drumskim i rečnim putevima. Samim tim je postao I veliki trgovački centar sa velikim brojem šoping molova u koje navraća veliki broj ljudi iz Srbije - uglavnom na dnevne izlete, kako bi po povoljnijim cenama pokupovali stvari za sebe i kuću.

Danas je ovaj grad poznat  po preradi paprike i fabrici salame Pick, a interesantno je to da u gradu postoji muzej koji nudi sve informecije o uzgoju i usponu paprike na području Segedina kao i o istoriji Pick salame.

Neposredno pored reke Tise, nalazi se Aquapolis, veliki vodeni park sa termalnom vodom i mnoštvom tobogana.
Znamenitosti koje obavezno treba posetiti u Segedinu jesu:
  • Trg Šečenji - Specifičan je po broju statua znamenitih ličnosti istorije Mađarske. Jedna od statua je i ona Ištvana Šečenja odrađena od belog mermera kao i bronzana statua Pala Vašarhelija. Ovde se nalazi i Gradska palata a oko nje takođe statue, kao na primer statua Svetog Stefana.
  • Blizu pomenutog trga nalazi se hotel Tisa koji je stekao reputaciju jer su ga posećivali mnogi pisci i slikari.
  • Trg Dugonič - sa velikom statuom Andrasa Dugoniča, pisac prve novele na mađarskom jeziku pod imenom Etelka. Trgom dominira palata - Kulžvar univerzitet nauke.
  • Trg Arad-karakterističan  po statui Ferenca Rakocija II kao I memorijalna spomen ploča – kolona Soreg bitke. U blizini je Kapija heroja,podignuta u čast poginulih u prvom svetskom ratu.
  • Arhitektonski podvizi veoma bitni za ovaj grad jesu tri kuće: Žoter, Vajda i Karaš. U njima su boravile porodice čija su prezimena ostala kao nazivi kuća.  Sa balkona  Karaš kuće je Lajoš Košut držao svoj poslednji govor Mađarima.
  • Naravno tu je i Bašta Štefanija u centru grada. U ovom prelepom parku, koji sadži nekoliko retkih vrsta drveća, nalaze se i ruševine starog zamka, nekadašnje Kapije Marije Terezije.
Tu su I Klauzalov trg, Trg aradskih martira, Muzički sat, Nova  Sinagoga, Palata Reok, Dom, Srpska crkva, Crna  kuća, Muzej Ferenc Mora, Nacionalno  pozorište, Grofova  palata, Trg Svetog Stefana i vodotoranj, Reformatska crkva, Ana-kupatilo, Crkva donjeg grada, I tako dalje I dalje.

Da je Segedin grad koji ima za svakoga po nešto potvrđuju Arkad tržni centar, atrakcije botanička bašta i zoološki vrt Vadaspark, Csillagvizsgáló - astroloski posmatrač, Somođi knjižara, organizovane ture po gradu turističkim vozićem, lepo uređene ulice kao I gostoljubivi domaćini hotela. Da ne bi bilo sumnje u priču o privlačnosti Segedina prepuštam vama,da ga upoznate I uverite se sami.

Tagovi: Segedin, Mađarska iskustva putnika, opis mesta, novosti, karta i mapa Segedina, sobe, Segedin smeštaj cene, apartmani u Segedinu, hoteli Segedin, turistički vodič Segedin servisne informacije, vremenska prognoza, kafići i restorani, 782

Preporučite ovo mesto prijateljima:


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Utisci i komentari putnika | Prenesite svoja iskustva


Budite prvi koji će ostaviti komentar

Podeli? facebook   Oceni:


Mapa Segedina »

var MapID=782; var Type="city"; var Coo="46.25301,20.141425"; var MapCat=0; Bounds = "46.251646,20.160561,46.251646,20.160561"; PanoTag=false; InitMap(); initUseAbuse(); InitRateIt(); initKomForm(); InitScroller(); InitPostToFB(); toolTip(); skrati();

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Segedin smeštaj, apartmani, hoteli...

Hunguest Hotel Forras Segedin Hunguest Hotel Forras

U samom srcu Segedina, za koji kažu da je grad sunca, nedaleko od reke Tise nalazi se hotel Hunguest Forras. Kapacitet hotela je : 196 soba 162...

Popularna mesta u Segedinu

Hunguest Hotel Forras Segedin Hunguest Hotel Forras

U samom srcu Segedina, za koji kažu da je grad sunca, nedaleko od reke Tise nalazi se hotel Hunguest Forras. Kapacitet hotela je : 196 soba 162...
Aktuelno na destinaciji
Hoteli
Segedin
Hunguest Hotel Forras
Hunguest Hotel Forras
U samom srcu Segedina, za koji kažu da je grad sunca, nedaleko od reke Tise nalazi se hotel Hunguest Forras. Kapacitet hotela je : 196 soba 162 dvokrevetne sobe 23 soba se mogu povezati kao porodične sobe 5 soba za goste sa inval...
$(".oglasnaTablaTxt").click(function(){document.location.href=$($(this).find("div a")[0]).css("cursor", "pointer").attr("href");});
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  >  >>
Slična mesta u blizini
Veći gradovi

Daljinomer

Pridruzi se

© 2016. Moja Avantura
društvena mreža za putovanja i zabavu - Pokreće izrada web sajtova beograd
Nudmo Vam izbor ideja za odmor i putovanje, kao i povoljne cene smeštaja u dogovoru sa vlasnicima smestaja. Mi ne možemo biti odgovorni za ispravnost cena i usluga koje su prikazane, pa Vas molimo da kontaktirate direktno sa oglašavačima. Letovanje 2016 Grčka, Turska, Crna Gora aranžmani za putovanja avionom i autobusom.

Top